Sleutelen, poetsen, versieren en bewonderen: voor sommige noorderlingen is je auto mooi maken een way of life.

Make overs zijn in. Je interieur, tuin, kleding of lichaam: alles kan verbouwd worden. En elke metamorfose heeft ook nog eens haar eigen tv-programma. In MTV’s Pimp my Ride krijgen oude, vervallen auto’s een make over. Daarbij gaat het niet zozeer om wat er onder de motorkap zit maar vooral om de overdaad aan mooie – en peperdure – accessoires. Dit ‘pimpen’ van een auto wordt ook wel tuning genoemd en ook Nederland heeft een wijdverbreide tuninggemeenschap. Tijdens grote evenementen (meetings) worden wedstrijden georganiseerd waarbij getunede auto’s met elkaar concurreren op elk mogelijk onderdeel; uiterlijk, geluidsinstallatie (decibelwedstrijden), uitlaat, interieur, velgen, bumpers, enz.
Zelf heb ik geen auto, laat staan een getunede. De wereld van autotuning was mij dan ook volkomen…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden