Als ik van vakantie terug kom is mijn plattelandswoonwens altijd op zijn sterkst. Ik wil rust, ruimte en groen.

Als ik van vakantie terug kom is mijn plattelandswoonwens altijd op zijn sterkst. Ik wil rust, ruimte en groen. Adem halen. Luchten zien. Vogels horen. De geur van pas gecombainde tarwe ruiken. Of van net gerooide aardappels. Maar vooral ook buiten zijn. Boombladeren horen ruisen in de wind. Languit in het gras liggen. Míjn gras. Na een intensieve zoektocht op Funda ben ik een illusie armer: de huizen die ik zou willen zijn te duur of niet te koop. Weer op mijn werk ligt op mijn bureau nog een stapel niet-aan-toe-gekomen-boeken van vóór de vakantie. Eén daarvan blijkt de oplossing voor mijn probleem aan te reiken. Het heet IR ∞BR. De Innerlijke Ruimte van de Nederlandse Delta. Werkboek voor een nieuwe ruimtelijke inrichting en is door Gaston Remmers e.a. geschreven. IR staat voor …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden