Een belangrijke LEADERdoelstelling is dat we in de EU meer kennis en ervaringen moeten uitwisselen. Goed voorbeeld van zo'n project is de Dag van de Regio in Oost-Groningen.

Ontdekkingstocht door de regio
Elles Bulder was vier jaar geleden een van de initiatiefnemers van de Dag van de Regio in Oost-Groningen. Ze vertelt erover: ‘Eigenlijk zijn we zo maar begonnen. We haalden het idee vlak over de grens vandaan. In de omgeving van Oldenburg werd de Tag der Regionen georganiseerd. Het leek ons een prachtig idee. Zoiets zouden we ook hier moeten doen, hebben we tegen elkaar gezegd: een soort ontdekkingstocht door de regio. We zijn hier toch al zo weinig trots op onze eigen regio. Goed voor de eigen inwoners om ‘ns ergens te gaan kijken waar ze anders niet zo gauw heen zouden gaan. Goed ook voor bezoekers om met de regio kennis te maken.’
De eerste Dag van de Regio in 2004 had 92 deelnemende bedrijven en organisaties. Dit aantal is inmiddels gegroeid tot zo’n 1…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden