Drenthe heeft nu ook een Architectuurcentrum. Het wil vooral aandacht schenken aan de relatie tussen bebouwing en de omgeving, vertelt Herma Hekkema.

Er waren al langer wat kleinere activiteiten, maar sinds het voorjaar van 2007 heeft Drenthe daadwerkelijk een Architectuurcentrum. De Dag van de Architectuur in juni van dit jaar was de eerste gelegenheid waarbij het Drents Architectuur Centrum (DAC) zich nadrukkelijk manifesteerde. Tot dat moment was Drenthe de enige provincie in het land zonder zo’n instituut.
‘Ook in Drenthe wordt volop gebouwd’, zegt Herma Hekkema, die zichzelf eerder kwartiermaker voor het DAC dan projectleider noemt. ‘Dat er nog geen Architectuurcentrum was, heeft denk ik vooral te maken met het feit dat deze provincie geen grote stedelijke centra heeft waar architecten nogal eens met spraakmakende projecten bezig zijn. Drenthe kent niet zo’n uitgesproken architectuurklimaat. Er zijn hier amper grote architectenb…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden