Hoe de wildgroei van bedrijventerreinen tegen te gaan? Het besef dat lange tijd te hard van stapel is gelopen met de planning van bedrijventerreinen dringt ook in Noord-Nederland door.

Hoe de wildgroei van bedrijventerreinen tegen te gaan? Milieudefensie heeft daar al kritisch aandacht aan besteed, denk aan de landelijke campagne Spaar het landschap, recycle de ruimte! van afgelopen najaar. Onlangs kwam ook het Ruimtelijk Plan Bureau (RPB) met een beleidsadvies over deze kwestie. Het concludeert dat de planning van zulke terreinen regionaal betere afweging behoeft. Verder moet er meer aandacht en budget komen om oude terreinen te herstructureren. Herstructureren is immers ‘ruimtezuiniger’ dan nieuwe terreinen aanleggen, en om de vergelijking met koelkasten verder door te trekken pleit het RPB voor verplichte ‘herstructureringsbijdragen’.
Het besef dat lange tijd te hard van stapel is gelopen met de planning van bedrijventerreinen dringt ook in Noord-Nederland door. In…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.