Uit een onderzoek van de VU in Amsterdam blijkt dat de interesse van kinderen voor de natuur steeds verder afneemt, zeventig procent van hen komt er zelfs nooit.

Terwijl Bus 51 stilstaat voor de Van Mesdagkliniek in Groningen, rennen zichtbaar voor de inzittenden twee eekhoorntjes achter elkaar aan rond de stam van een eik en via de grond naar een beuk, waar ze verder cirkeltjes draaien. Niemand in de bus, die ís ochtends vooral is gevuld met middelbare scholieren, slaat er acht op. Ook de mensen buiten die erlangs fietsen of lopen, ontgaat het. Alleen een vrouw die bijna over de hitsige eekhoorntjes valt, houdt even in.
Uit een onderzoek van de VU in Amsterdam blijkt dat de interesse van kinderen voor de natuur steeds verder afneemt, zeventig procent van hen komt er zelfs nooit. Nou was dat twintig jaar geleden niet heel anders. We hadden in ons dorp buren die eerst in een grote stad hadden gewoond. Hun dochter wist niet beter of chocolademelk…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.