Op 10 januari opende de Groningse gedeputeerde Marc Calon het kenniscentrum Gebiedsontwikkeling NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen.

Op 10 januari opende de Groningse gedeputeerde Marc Calon het kenniscentrum Gebiedsontwikkeling NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen. Samen met lectoren, docenten, studenten, bedrijven en instellingen uit de regio wil het centrum bijdragen aan ‘duurzame oplossingen voor recreatie, waterberging, natuurontwikkeling en wonen’.

De drie vers benoemde lectoren Frank van Genne (Vastgoed), Andries van den Berg (Ruimtelijke Transformaties) en Hans Revier (Mariene Wetlands Studies) presenteerden zichzelf met een kort statement. Rik Herngreen hield een wat langere lezing, waarin hij erop wees dat rust en ruimte geen ‘unique selling points’ van Noord-Nederland zijn. ‘Juist rond om grootstedelijke hotspots zie je steeds vaker rustige, groene gebieden. Het Noorden zal de slag om het zogeh…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden