Het wankele evenwicht tussen behoud en vernieuwing, de spanning tussen hoop en verwachting, het krachtenspel in het 'gevecht' om de hectares, dat alles bepaalt het gezicht van het landschap van morgen.

Het wankele evenwicht tussen behoud en vernieuwing, de spanning tussen hoop en verwachting, het krachtenspel in het ‘gevecht’ om de hectares, dat alles bepaalt het gezicht van het landschap van morgen.
Het mechanisme dat de veranderingen in het landschapsbeeld veroorzaakt, het dealen met bezit en belangen, werkt voornamelijk achter de schermen. Zoals een regisseur netjes een scène op het podium neerzet, zo levert de aannemer de woonbuurt keurig op. Wat we niet zien, zijn de emoties achter de coulissen. Af en toe pikt een journalist iets op over financiële tekorten of onwillige ontwikkelaars, maar nieuws over de stand van zaken behoort alleen naar buiten te komen als een succesvolle fase in de rit naar de eindoplevering van het plan.
Toch wordt het hectarenspel de laatste tijd doorzichti…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden