Wonen en leven in de Wadden-wildernis. De Stichting Verdronken Geschiedenis zou onder deze noemer graag laten zien hoezeer Schiermonnikoog voor zijn ontwikkeling altijd afhankelijk is geweest van uitwisseling met het vasteland.

Wonen en leven in de Wadden-wildernis. De Stichting Verdronken Geschiedenis zou onder deze noemer graag laten zien hoezeer Schiermonnikoog voor zijn ontwikkeling altijd afhankelijk is geweest van uitwisseling met het vasteland. Zo wil ze aandacht besteden aan de vroegere kloosters, de laatmiddeleeuwse Friese adel, de handelsroutes en de locale zoutwinning en visvangst.

Maar waar haal je de 440.000 euro vandaan die nodig zijn om het project in zijn volle omvang te laten slagen? Gemeenten en provincies, een particulier fonds en de NAM hebben wel bijdragen toegezegd, op voorwaarde echter dat de rest van het geld (negentig procent) uit het Waddenfonds komt. Vandaar dat de stichting ook daar subsidie vraagt.

Eén probleem: Verdronken Geschiedenis is niet de enige subsidievrager. De eerste t…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden