Column van Fionna Bottema

Het tv-programma LLinke Soep gaat na hoe groen bekende Nederlanders zijn. Vrijwel allemaal doen ze wel iets voor een beter milieu, variërend van een spaarlamp indraaien tot glas in de glasbak gooien. Ook gewone burgers zijn er aardig wat tijd mee kwijt: openbaar vervoer in plaats van de auto, glas, papier, keuken- en tuinafval in een aparte container, naar de kippen of op de compostbult. Mijn gemeente had zelfs aparte bakken voor sappakken en blik, tot bleek dat die niet rendabel waren – alles werd later toch weer bij elkaar gegooid.
We geven met zijn allen graag het goede voorbeeld met onze recycledrang, maar sinds ik in India ben geweest vraag ik me af of het iets uithaalt. Olaf en ik zaten in het enige hotel van het piepkleine vissersdorpje Guruvayur. Het uitzicht op zee was idyllis…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden