Hoe breng je kinderen dichter bij de natuur? Rixt Smit, directeur van het IVN-Consulentschap Groningen, Fryslân, Drenthe en Hans van der Lans van het in het Drentse Rhee gevestigde adviesbureau Ecoplan Natuurontwikkeling wisselen hun ideeën hierover uit.

7-2-2008
Beste Hans,

Als kind was ik te vinden bij de sloot naast ons huis. In de winter gooiden we steentjes op het ijs en in de lente vingen we kikkervisjes. Op de middelbare school werd mijn interesse versterkt in alles wat leeft. Maar tijdens mijn biologiestudie merkte ik dat ik geen honger had naar meer kennis; ik wilde graag mijn kennis delen met anderen. De keuze voor het IVN, een organisatie die mensen wil verbinden met de natuur, was daarom voor mij een logische. Nu ik zelf kinderen heb, drie zoons, ga ik regelmatig naar het bos om te spelen, te picknicken of te rennen.
Bij het IVN zetten we ons in om leerkrachten te ondersteunen bij natuureducatie. Maar het kost overtuigingskracht om de overheid te laten inzien dat natuureducatie niet vanzelfsprekend is. Volgens de Amerikaan…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.