Noorderbreedte wordt gepresenteerd, in zijn nieuwe vorm. En iedereen zegt het: vernieuwing!

Noorderbreedte wordt gepresenteerd, in zijn nieuwe vorm. En iedereen zegt het: vernieuwing!
Maar er zijn oude verhalen, die middag in Athena’s Boekhandel/Van der Velde in Groningen. Een auteur vertelt over kerken die met leegstand en achterstallig onderhoud kampen. Een van onze fotografen verhaalt over de vondsten op de zolder van zijn jeugd. Een gedistingeerde grijze heer, de nieuwe commissaris der koningin van Groningen, Max van den Berg, vertelt over wat hij ziet als ‘vernieuwing’ in Groningen. Over de omstreden bouw van twee kolencentrales heeft hij het. Dat we daar niet tegen kunnen zijn, want we willen toch vernieuwing? Ik bemerk onzekerheid in zijn stem. Tja, wat kan een provinciaal bestuur nu helemaal? De oekazes komen uit Den Haag, nog wel van een minister van VROM die ooit vo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden