Er wordt opvallend veel gedroomd in het Noorden, de laatste maanden.

Er wordt opvallend veel gedroomd in het Noorden, de laatste maanden. In Groningen borrelt behalve aardgas nu ook de gedachte op aan een stadstaat binnen een zelfstandige regio. In Drenthe wil het bestuur met alle geweld een ‘nieuw gezicht’. En in Friesland fantaseren sommigen heftig over een supergemeente. Zie de Revue (Naar een New Drenthe?), de column van Leeuwarder Courant-hoofdredacteur Rimmer Mulder en het interview met twee Groningse ‘culturele ingenieurs’. De laatsten dokteren in een oude puddingfabriek innovatieve stedelijke concepten uit, waarbij opvalt hoe speels ze omgaan met de begrippen ‘lokaal’ en ‘globaal’. Onder meer gemeente en provincie zijn betalende afnemers van de producten die deze broedplaats aflevert.
Drenthe kan daar nog wat van leren. Ik heb me laten vertellen…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden