Nu de zoektocht van de provincie Drenthe naar haar eigen ‘gezicht’ is volbracht, houden we de gevoerde inspraakcampagne nog eens tegen het licht.

Ambtelijke bezigheidstherapie, democratie in optima forma of bestuurlijke euthanasie? Nu de zoektocht van de provincie Drenthe naar haar eigen ‘gezicht’ is volbracht, houden we de gevoerde inspraakcampagne nog eens tegen het licht.
Eerst even over het gezicht zelf, dat moet dienen als leidend principe voor het nieuwe omgevingsbeleid. Eind mei maakte het college van Gedeputeerde Staten bekend waar het op uit is gekomen: ‘Ruimte voor ontwikkeling van Drenthe met behoud van kernkwaliteiten’.
Verbazingwekkend dat een serieus provinciebestuur zich zo wenst te profileren. Want is dit niet al jaren het streven, en wil niet elke provincie dit? Aan de andere kant verwondert het fletse (ver)gezicht niet, gezien het curieuze interactieve traject dat de provincie heeft doorlopen. Dat begon met ru…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden