column Fionna Bottema

Terwijl ik met griep in bed lag, had ik zicht op twee zelfgemaakte vogelhuisjes in de kastanjeboom. Een bungalow gemaakt van een wijnkistje en een stulpje van een holle boomstam. De zon scheen en het was een perfecte dag om op huizenjacht te gaan. Een spreeuw stak zijn hoofd in een van de gaten van de bungalow, hij paste er niet in en gaf het al snel op. Een pimpelmees kwam langs en vervolgens twee koolmezen die zich met moeite naarbinnen wurmden, ook zij verdwenen weer. In de middag zong een mus uitbundig vanaf een kastanjetak en liet een mussenvrouw zich verleiden tot een kijkje. Ze keurde eerst de bungalow af en vervolgens het stulpje. Het mannetje zong nog een tijdje door, zonder succes en maakte zich uit de voeten. Tegen de schemering hakte een koolmees wat spaanders uit de opening…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden