Buitenlandse waarnemers bij de Nederlandse waterschapsverkiezingen in november van dit jaar? GroenLinks in de Staten van Zeeland acht dit getuige een motie eerder dit jaar zo’n gek idee nog niet.

Buitenlandse waarnemers bij de Nederlandse waterschapsverkiezingen in november van dit jaar? Controle door de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, net als in Rusland? GroenLinks in de Staten van Zeeland acht dit getuige een motie eerder dit jaar zo’n gek idee nog niet. De waterschapsverkiezingen vinden voor het eerst landelijk plaats. Dat moet de opkomst bevorderen. Nieuw is ook het lijstenstelsel mét deelname van politieke partijen. Dat wordt democratischer geacht. Meer van deze tijd ook. De Zeeuwse GroenLinksers betwijfelen echter of veel zal veranderen. Burgers krijgen mede door dat lijstenstelsel wél meer invloed bij de waterschappen maar er zijn – op z’n Russisch – nog te veel vaste zetels beschikbaar voor boeren en bedrijven. Nu bracht de fractie haar ‘ludiek’ be…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.