Binnen de wierde Saaksum zijn ze met hun ouders wel drie keer verhuisd, Wouter (26) en Gerard (21) van der Veen.

Binnen de wierde Saaksum zijn ze met hun ouders wel drie keer verhuisd, Wouter (26) en Gerard (21) van der Veen. Van de Heralmastraat naar de Noorderstraat en vandaar naar d’Olle Smederij aan de Eiso Jargesstraat. Maar centraal punt bleef De Laan, een langgerekte strook grasland onder aan de wierde. ‘Hun landje’, nog geen vijf minuten lopen van willekeurig waar ze woonden in het 107 inwoners tellende Saaksum.
Gerard: ‘Zeven meter breed en tweehonderd meter lang is dat stukje, een grasweg met recht van overpad. Daar liepen onze geiten aan een stik. We maaiden, schudden het hooi op de hand, samen met vader, moeder en opa. “Zwelen” noemen ze dat hier. Eten voor de geiten. Eerst hadden we blauwgrijze Tochtenburgers, toen Angora’s. Het laatst hadden we Wallisch geiten. Die zijn duur, Boris d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden