Het Noorden? Ach, het Noorden. Het Noorden bestaat niet!

Het Noorden? Ach, het Noorden.
Het Noorden bestaat niet!
Het Noorden is niks, het had net zo goed het Zuiden kunnen heten, als de Vikingen zich destijds wat meer op natievorming hadden toegelegd en wat minder op moorden en verkrachten. Dan was het Noorden nu misschien nog het Zuiden van het grote Deense rijk, het zwoele Zuiden van de liefdesnachten in Groningen, die Bourgondische stad.
Wat is me dat voor Noorden, waar ze niet eens meer een Elfstedentocht kunnen organiseren en waar de sledehonden vadsig zijn geworden. Het Noorden! Ha! Klaas Poppinga heeft een wijngaard in Glimmen en er is een mozzarellaboer in Hoogezand; rode wijn en mozzarella, daarmee heeft het Noorden elk recht om ‘Noorden’ te heten verloren.
Het Hoge Noorden, laat me niet lachen. Het is het Hoge Noorden van een d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden