Een paar lijnen uit het Provinciaal Omgevingsplan (POP 2009-2013), zoals dat nu in ontwerp op tafel ligt.

Wie aan het Reitdiep een disco wil beginnen, komt de provincie tegen. Met de gloednieuwe omgevingsverordening in de hand zal die de vergunning afwijzen. Want in het gebied tussen Winsum en Zuidhorn moet het stil en donker blijven.
In Groningen geen kerncentrale of radioactief afval, geen megastallen, geen hoge antennes en reclamezuilen langs snelwegen. Wel ruimte voor een nieuw windmolenpark bij Veendam en voor CO2-opslag. Dat zijn een paar lijnen uit het Provinciaal Omgevingsplan (POP 2009-2013), zoals dat nu in ontwerp op tafel ligt. De uitgangspunten zijn: zuinig met ruimte, water als sturende kracht bij de inrichting, en voorloper worden op energiegebied.
Over negen maanden moet er een goedgekeurd rechtsgeldig POP nieuwe stijl liggen dat gemeenten de weg wijst. En om gemarchandeer…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.