Altijd fijn te weten dat er in Den Haag iemand zit die om het Noorden geeft. Nog beter: als dat ook nog eens de rijksadviseur voor het Landschap is.

Altijd fijn te weten dat er in Den Haag iemand zit die om het Noorden geeft. Nog beter: als dat ook nog eens de rijksadviseur voor het Landschap is. Wat dat betreft waren de laatste vier jaren gouden tijden. Dirk Sijmons werd in 2004 als eerste rijksadviseur voor het Landschap aangewezen door toenmalig minister Veerman. Sijmons, hoewel een geboren Amsterdammer, heeft onmiskenbaar hart voor het Noorden. Leest u zijn artikelen die hij voor Noorderbreedte schreef er maar op na.
Ik schrik dus even als ik de krant opensla en lees dat hij wordt vervangen. Het hele team van rijksadviseurs overigens. Minister Verburg benoemt per 15 augustus Yttje Feddes als opvolger van Sijmons. Een vrouw, daarmee scoort ze bij mij al haar eerste punt. En haar naam heeft een vertrouwde noordelijke klank. Maar w…

Trefwoorden