Elk jaar met kerst zetten we, net als velen, een kerstboom in ons huis.

Elk jaar met kerst zetten we, net als velen, een kerstboom in ons huis. Een echte fijnspar waar het huis zo lekker van gaat ruiken. Het optuigen is een ritueel geworden, compleet met door de kinderen gemaakte kerstknutselversieringen en gekleurde kitschlampjes die nog van oma zijn geweest. Na een kerstvakantie lang genieten, breekt vanzelf het moment aan dat de boom de deur weer uitmoet. Keurig zetten wij hem ter afhaling aan de weg, op de dagen die de gemeente daar zo zorgvuldig voor gepland heeft. Een aantal jaar geleden vroegen mijn kinderen mij: mama, waar gaat de kerstboom eigenlijk heen? Enigszins overdonderd door deze vraag wist ik uit te brengen dat de kerstboom weer terug werd gebracht naar zijn vriendjes in het bos. Dat hij best even een paar weekjes uit logeren wilde, maar da…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden