Liefhebbers van het werk van de in 1994 overleden landschapsschilder Han Jansen kunnen sinds begin december terecht bij Antiquariaat Janna Hazelhoff in Groningen. Circa 180 werken, eigendom van Han’s zoon, zijn daar ondergebracht.

Liefhebbers van het werk van de in 1994 overleden landschapsschilder Han Jansen kunnen sinds begin december terecht bij Antiquariaat Janna Hazelhoff in Groningen. Circa 180 werken, eigendom van Han’s zoon, zijn daar ondergebracht. Het betreft schilderijen, zeefdrukken, foto’s en objecten.
De in 1931 in Kloosterburen geboren Han Jansen verzorgde de omslagen van de eerste tien jaargangen van Noorderbreedte (allemaal te zien op www.noorderbreedte.nl. Nog altijd is een T-shirt met een van zijn zeefdrukken bij nieuwe abonnees in trek als welkomstgeschenk (zie de antwoordkaarten achter in dit nummer).
In een boek over zijn werk, dat in 1995 verscheen, rekende Henk van Os hem tot de pictogrammisten: kunstenaars die met uiterst vereenvoudigde tekens iets wezenlijks zichtbaar maken – in dit g…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden