Het bruist en broeit in Friesland op het gebied van videogames, serious games en digitale omgevingen, sinds de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden een opleiding tot gamedesigner in zijn curriculum heeft.

Het bruist en broeit in Friesland op het gebied van videogames, serious games en digitale omgevingen, sinds de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden een opleiding tot gamedesigner in zijn curriculum heeft. Het medium begint langzamerhand volwassen te worden en de noordelijk regio’s hebben ict en de creatieve gamesector tot een van de speerpunten van hun economische ontwikkeling gemaakt. Naast Leeuwarden profileren ook Utrecht, Rotterdam en Amsterdam zich als innovatieve centra op dit terrein. Volgens Erik ’t Sas van het in Den Haag gevestigde Khaeon games ontwikkelen deze kenniscentra allemaal hun eigen specialiteit. Zo tillen ze samen de game-industrie in Nederland op een hoger plan.
’t Sas meldt dat ook zijn bedrijf bezig is een afdeling in Leeuwarden op te zetten, zodat jonge ontwerpers…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.