Net als de eerste is ook de tweede tender van het Waddenfonds ruim overtekend, meldde het ministerie van VROM onlangs. Voor subsidies dit jaar liggen 77 verzoeken op tafel ter waarde van 120 miljoen euro. Te verdelen zijn slechts 33 miljoen euro.

Net als de eerste is ook de tweede tender van het Waddenfonds ruim overtekend, meldde het ministerie van VROM onlangs. Voor subsidies dit jaar liggen 77 verzoeken op tafel ter waarde van 120 miljoen euro. Te verdelen zijn slechts 33 miljoen euro. Nieuw is dat dankzij toestemming van de Europese Unie nu ook aanvragen vanuit de agrarische sector (visserij, landbouw) én het reguliere bedrijfsleven gehonoreerd kunnen worden.
Logische vraag: hoeveel noordelijke ondernemingen hebben zich in deze herkansing gemeld? Het bedrijfsleven klaagde immers dat het Waddenfonds louter bestemd bleek te zijn voor natuurprojecten. Het Waddenfondsbureau in Leeuwarden doet geheimzinnig over de animo onder het bedrijfsleven. Het bureau volstaat met de mededeling dat ‘veel aanvragen zijn ingediend die in de eer…

Trefwoorden