Gert Sennema wil met theatervoorstellingen waardig afscheid te nemen van zeven bouwwerken in het Groningse Westerkwartier.

Vanuit de voormalige zuivelfabriek van Grijpskerk, waar hij zijn atelier heeft, kijkt beeldend kunstenaar, muzikant en theatermaker Gert Sennema kilometers ver over het weidse Groningerland. Recht vooruit staat een Groninger boerderij met een driekappige schuur. Iets naar rechts zie je de gasopslaglocatie. Al weer enkele tientallen jaren geleden werd de oude zuivelfabriek omgebouwd tot een complex dat ruimte biedt aan bedrijven.
Sennema heeft iets met oude gebouwen. Tot mei 2005 had hij een atelier in het oude station van Grijpskerk, aan de andere kant van het dorp. Dat brandde af. Van het ene op het andere moment stond hij op straat. Enige tijd later ging hij terug naar de plaats van dat afgebrande station. ‘Alles was strak bestraat en je kon niet zien dat daar ooit iets had gestaan. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden