Boer Anton Stokman zoekt naar combinatie van goede melkproductie en dierenwelzijn.

Koeien in de wei, een prachtig Hollands tafereel. Goed voor mens en dier, maar slecht voor het milieu en niet optimaal voor de melkproductie. In Koudum waren de laatste jaren bij Anton Stokman niet veel dieren meer te zien – al had hij 140 melkkoeien.

Dit voorjaar verandert dat: zijn productievee kan voortaan van de buitenlucht genieten wanneer het maar wil. De koeien mogen de nieuwe melkstal in- en uitlopen zo vaak ze willen. In de uitloopwei is zelfs een buitenbadje. Vanaf het fietspad hebben toeristen en passanten zicht op de poedelende en grazende dames.
Stokman wil alles: én goede melkproductie én het milieu ontzien én het dierenwelzijn laten prevaleren én de Koudummers en toeristen een mooi landschap aanbieden. Met al die wensen in zijn kop, ontwierp hij een nieuwe stal. Wetensc…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden