Stichting Noorderbreedte wordt gedragen door een trouwe groep aangesloten organisaties. Met de aansluiting van BoerenNatuur, Stichting Beeldlijn en Noorderlicht mag Noorderbreedte zich sinds kort drie aangesloten organisaties rijker rekenen.

BoerenNatuur overkoepelt 52 agrarische natuurverenigingen in Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland. BoerenNatuur bevordert kennisuitwisseling en initieert onderzoek om de resultaten van agrarisch natuurbeheer te verbeteren. Ook biedt de vereniging ondersteuning bij onderhoud en beheer van landschapselementen.
Stichting Beeldlijn is sinds 1988 initiator en producent van documentaire films over het culturele, sociale en politieke leven in Noord-Nederland. De films worden vertoond bij regionale omroepen, de NPS en digitale kanalen als Cultura en Holland Doc. Zie ook pagina 64 van deze Noorderbreedte.
Noorderlicht is een internationaal podium en productiehuis voor maatschappelijk geëngageerde fotografie. De Noorderlicht Fotomanifestatie 2009 vindt van 6 september tot 4 oktober plaats…

Trefwoorden