De mooiste fotomomenten zijn er als je als je er niet op voorbereid bent. Grote kans dat je, onvoorbereid, op het mooiste moment je camera net niet in de aanslag hebt. Reyer Boxem, fotograaf voor Noorderbreedte en winnaar van de Groninger Persprijs, blijft er nuchter onder.

De ochtend was bijna ten einde. Verderop zaten vier mannen in zwarte pakken. Het waren bekende architecten uit de stad. Ze zagen er machtig uit. Ze keken strak. Dat paste goed bij de inrichting waar lang over na was gedacht. Ze dronken ook koffie. Iedereen dronk koffie. Want het was een koffiebar. Met een Italiaanse naam.

Het jongetje lag nog steeds op de grond, maar nu met zijn rechterbeentje in de lucht. Hij had blond haar en droeg een groen jasje met een capuchon. Zijn moeder zat aan de tafel bij het raam te keuvelen met een oudere dame. Naast ons vergaderden drie redactrices van het Dagblad van het Noorden. In het kader van de voortschrijdende innovaties in de krantenwereld gingen zij het nieuws brengen vanuit de vrouwelijke beleving. Ze hadden er zin in, zo te horen.

Toen stonde…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden