Jazz en improvisatie-muziek in middel-eeuwse kerken en boerenschuren. Het ‘festivalfeest’ Noorderzon. Gameland op Ameland – het Noorden kent vele zomerfestivals. Een greep uit het aanbod.

Het Noorderplantsoen in het hart van de Groningse binnenstad trekt tijdens Noorderzon meer bezoekers dan het welbekende Oerolfestival. Het laatste jaar waren het er 135.000 in 11 dagen. Noorderzon is een cross-overevenement met muziek, dans, circus, mime, toneel en poppentheater. Lang niet alle bezoekers bezoeken een voorstelling; er gaan rond de 27.000 kaartjes van de hand. Veel mensen komen ook voor de vriendelijke sfeer; ’s avonds iets drinken in de paviljoens rond om de plantsoenvijver, met muziek, veel eettentjes en kleine optredens. Noorderzon bestempelt zichzelf niet voor niets als een ‘festivalfeest’. De negentiende editie vindt plaats van 20 tot 30 augustus.

Sfeer is er ook tijdens de kleinere activiteiten. Zoals de Zomerjazzfietstour op 29 augustus. Dit muzikale fietsavontuu…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden