Altijd in voor een experiment vroeg Platform GRAS het Rotterdamse architectuurcentrum AIR om in de stad of regio Groningen een project te komen doen. AIR koos voor de bewerking van het succesvolle ‘Rotterdam herzien, dertig jaar architectuur 1977-2007’. Op 29 oktober maakt ze haar bevindingen in een openbaar debat bekend. Meer informatie op www.platformgras.nl

Bijna elk architectuurcentrum in Nederland heeft eigen manieren om actuele ruimtelijke ontwikkelingen te vertalen in activiteiten voor een breed publiek. Maar wat gebeurt er als het ene centrum het andere uitnodigt om iets buiten de eigen stad of regio te doen? Leidt dat tot nieuwe inzichten, andere werkwijzen, een verrijking van het programma? Of is de plaatselijke toestand bepalender dan we denken?

Altijd in voor een experiment vroeg Platform GRAS het Rotterdamse architectuurcentrum AIR om in de stad of regio Groningen een project te komen doen. AIR koos voor de bewerking van het succesvolle ‘Rotterdam herzien, dertig jaar architectuur 1977-2007’. Daarvoor liet het architectuurcentrum drie jaar geleden drie internationale architectuurcritici naar Rotterdam komen. Onder hen de Duitse …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.