Altijd in voor een experiment vroeg Platform GRAS het Rotterdamse architectuurcentrum AIR om in de stad of regio Groningen een project te komen doen. AIR koos voor de bewerking van het succesvolle ‘Rotterdam herzien, dertig jaar architectuur 1977-2007’. Op 29 oktober maakt ze haar bevindingen in een openbaar debat bekend. Meer informatie op www.platformgras.nl

Bijna elk architectuurcentrum in Nederland heeft eigen manieren om actuele ruimtelijke ontwikkelingen te vertalen in activiteiten voor een breed publiek. Maar wat gebeurt er als het ene centrum het andere uitnodigt om iets buiten de eigen stad of regio te doen? Leidt dat tot nieuwe inzichten, andere werkwijzen, een verrijking van het programma? Of is de plaatselijke toestand bepalender dan we denken?

Altijd in voor een experiment vroeg Platform GRAS het Rotterdamse architectuurcentrum AIR om in de stad of regio Groningen een project te komen doen. AIR koos voor de bewerking van het succesvolle ‘Rotterdam herzien, dertig jaar architectuur 1977-2007’. Daarvoor liet het architectuurcentrum drie jaar geleden drie internationale architectuurcritici naar Rotterdam komen. Onder hen de Duitse architectuurtheoreticus en publicist Angelika Schnell. AIR vroeg haar om nu ook het Groninger ruimtelijk beleid van de afgelopen dertig jaar tegen het licht te houden. Deze zomer bezocht Schnell de stad. Ze tourde er rond, sprak met verschillende (oud-)sleutelfiguren in de Groninger architectuur en stedenbouw en schreef op basis hiervan een essay. Op 29 oktober maakt ze haar bevindingen in een openbaar debat bekend. Meer informatie op www.platformgras.nl