Er zijn twee soorten Nederlanders: zij die drop lusten en zij die het spul mijden, of zelfs verafschuwen. De liefhebbers zijn in de meerderheid. Zestig procent van de bevolking eet regelmatig drop. Vooral vrouwen zijn er dol op. De kans op dropverslaving is bij hen het grootst. Alleen al vanwege de geur. Vrouwen kunnen er zelfs erotisch opgewonden van raken.

Niet alle informatie over drop is misschien even betrouwbaar, maar onloochenbaar is wel dat Nederland met een gemiddeld verbruik van twee kilo drop per persoon per jaar (alle Nederlanders samen: 32 miljoen kilo per jaar) dropland nummer één is. Een relatieve status overigens, want buiten ons land en in mindere mate nog enkele landen in Noordwest-Europa is er sprake van een ware dropwoestijn. De rest van de wereld beschouwt dropjes …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden