In verband met een hervorming van de suikermarkt viel in januari 2008 het doek voor de suikerfabriek in Groningen. Europese subsidieregels verplichten tot volledige afbraak van het complex. Behalve het verwoeste stuk stadslandschap op het omslag, brengen we in dit nummer gave, verprutste, stokoude, herontdekte en toekomstige noordelijke landschappen bijeen. Van virtuele wildernis tot nachtelijk Drenthe.

Alsof er nooit een bietenbedrijf in de stad bestaan heeft. Zo wil ‘Brussel’ het.
In verband met een hervorming van de suikermarkt viel in januari 2008 het doek voor de suikerfabriek in Groningen. En nu het herfst wordt, merk je als stadjer weer wat dat betekent: geen bietenrijders uit het ommeland op de weg richting Vierverlaten, niet meer die weemoedig stemmende zoete geur, nooit meer de stoere pluimen rook.
Momenteel is de sloop in volle gang want Europese subsidieregels verplichten tot volledige afbraak van het complex. Of niet toch een gedeelte behouden kan blijven als industrieel monument en aandenken, wordt nog door de gemeente onderzocht. Terecht en hopelijk niet te laat…

Behalve het verwoeste stuk stadslandschap op het omslag, brengen we in dit nummer gave, verprutste, …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.