Soms leer je van kritiek, zegt Bas van Kampen. ‘Dan denk je: mijn God, ze hebben gelijk!’
Hij geeft een voorbeeld. Op een bepaald moment kreeg hij te horen dat de geraamde bezoekersaantallen van het Groninger Forum te laag waren. Daar schrok hij van. ‘We moeten natuurlijk wel goed berekend zijn op de hoeveelheid mensen die we straks over de vloer krijgen.’
Maar er was, en er is nog steeds, ook de omgekeerde kritiek, beaamt hij met een zucht. Dat hij juist veel te hóóg zit met de schatting van 1,7 miljoen mensen die vanaf 2015 jaarlijks zullen binnenlopen in het Forum. Méér bezoekers dan het Van Gogh Museum in Amsterdam krijgt. Méér dan Ponypark Slagharen. Dat kan toch nooit? Maar dan zegt Van Kampen (59) elke keer: ‘Je kunt het Groninger Forum niet vergelijken met een museum of attra…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.