Nederland mooier maken, dat is het uitgangspunt van het Innovatieprogramma Mooi Nederland. Een plan met een tenenkrommend De geo geordend-gehalte. Er is uiteraard een prijsvraag aan verbonden en wij mogen met zijn allen bepalen welk van de 26 deelnemende projecten wint. Op zich een mooi initiatief. Helaas komt het Noorden er nogal bekaaid af. Friesland en Groningen dingen ieder mee met één project. Drenthe doet helemaal niet mee, misschien is het zo al mooi genoeg. Maar niet getreurd, bij de inzendingen van de andere twee provincies zit vast een winnaar. Friesland wil een nieuwe stadsrand rond Leeuwarden creëren, waardoor lelijke industriegebieden veranderen in aantrekkelijke stadsgezichten die vloeiend overgaan in het platteland. De eerste stad die dit lukt, moet nog gebouwd worden. Ma…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden