Oldambt is per 1 januari 2010 een fusiegemeente van voormalige gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland. Deze nieuwe eenheid in het Oosten van Groningen staat bol van de ambities. Dit wil men op de kaart zetten onder de noemers ‘water’, ‘eigentijdse Graanrepubliek’ en ‘pionierseconomie’. Een gemeentelijk lied gaat hier aan bijdragen.

Mensen met ‘zelfspot’ wonen er. Mensen ook met een onnodig ‘laag zelfbeeld’. Vrijwel altijd zijn het echter ‘praktisch ingestelde karaktermensen’. En dat biedt kansen om van fusiegemeente Oldambt een succes te maken. Ziedaar één van de inspiratielijnen in het visiedocument waarmee de per 1 januari 2010 samen te voegen gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland hun gezamenlijke avontuur de komende jaren willen aangaan. De slogan van de nieuwe eenheid in Oost-Groningen: ‘Oldambt, grenzeloos Goûd!’ Haar mission statement: ‘Oldambt, jongste watergemeente van Nederland. Als het er niet is, dan maken wij het.’
Oldambt is met bijna 30 duizend hectare en bijna 40 duizend inwoners in één klap de tweede gemeente in de provincie. Zijn bestuurders beschouwen de fusie als een ‘kantelmoment’ waardo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.