Het Noorden telt een aantal bijzondere galeries. In februari 2010 kwam daar Galerie Smarius/Galerie Steven Sterk bij, gevestigd in het Friese Gorredijk. Galeriehouder Marcel Smarius vertelt.

Het Noorden telt een aantal bijzondere galeries. In februari 2010 kwam daar Galerie Smarius/Galerie Steven Sterk bij, gevestigd in het Friese Gorredijk. Galeriehouder Marcel Smarius vertelt.

U begon Galerie Smarius in 2005?
‘Klopt. Ik had ervaring als ondernemer in de ICT en als beeldend kunstenaar. Dat kwam zo mooi samen. Steven Sterk heeft een groothandel in ramsj en begon rond dezelfde tijd een galerie, vooral met Friese kunstenaars. Zoals Sjoerd de Vries, Frieslands grootste nog levende naam.’

Vanwaar de fusie?
‘Krachten bundelen. Kunstenaars en netwerken samenbrengen. We vullen elkaar goed aan. Steven heeft zijn bedrijf, ik richt me volledig op de galerie. Ik ben het aanspreekpunt voor kunstenaars, klanten en relaties, Steven is een waardevolle sparring partner.’
Wat voor kunst h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden