Vanmorgen stond Jannes Wiersema om zes uur op. Hij deed zijn kleren aan en maakte zich op voor zijn eerste weerwaarneming van de dag. Hij controleerde de actuele weersituatie op zijn computers en liep in een dikke jas door de sneeuw naar het weerstation achter in de tuin, waar hij op thermometers minimum en maximum van de achterliggende uren aflas. Het was koud en donker buiten, alles was stil.
Een kwartiertje later schreef hij het eerste weerrapport van 6 januari 2010. Het was geheel bewolkt (bedekking 8/8). Er was mist, het zicht was 800 meter. Er stond een matige zuid/zuidwestenwind, kracht 3 Bft, er lag een sneeuwdek van 9,5 centimeter. De temperatuur was -2,3°C, na een minimum van -3,7°C. Neerslag 0,0 millimeter, luchtdruk 1001,3 hPa. Het was 6:30 uur, het zou nog ruim twee uur en…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden