Meer samenhang brengen in het beleid voor landschappelijke, beeld- en cultuurhistorische kwaliteit. Dat willen de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe met het Atelier Mooi Drenthe. Binnen dit onafhankelijk opererende atelier kunnen overheden en maatschappelijke organisaties van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.

Meer samenhang brengen in het beleid voor landschappelijke, beeld- en cultuurhistorische kwaliteit. Dat willen de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe met het Atelier Mooi Drenthe. Binnen dit onafhankelijk opererende atelier kunnen overheden en maatschappelijke organisaties van elkaar leren en ervaringen uitwisselen. Landschapsarchitect Els van der Laan is benoemd tot atelierleider, voor twee dagen per week. Ze combineert deze functie met haar directeurschap van NoordPeil in Sneek, een bureau voor landschap en stedenbouw.

Atelier Mooi Drenthe maakt onderdeel uit van erfgoedinstelling Drents Plateau. De looptijd is twee jaar. De provincie heeft bij de vorming van haar collegeprogramma hiervoor 720 duizend euro beschikbaar gesteld. Het atelier heeft geen vaste kantoorruimte….

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden