Tijdens de workshop Oogstbaar landschap, eind januari, staken de projectleider van Bio Energie Noord, natuurbeheerders en landschapontwerpers de koppen bij elkaar. Hoe kunnen we het hedendaagse landschap inzetten om onze behoefte aan energie te dekken? De gevarieerde groep kwam tot artistieke impressies van een nieuwe choreografie van het landschap.

Tijdens de workshop Oogstbaar landschap, eind januari, staken Debets, natuurbeheerders en landschapontwerpers de koppen bij elkaar. Hoe kunnen we het hedendaagse landschap inzetten om onze behoefte aan energie te dekken? Ook nu worden bossen onderhouden, graslanden en beekdalen gemaaid. Kunnen de takken en sprieten die daarvandaan komen onze huiskamers verwarmen? En als dat mogelijk is, kunnen we het landschap dan zo inrichten dat er meer energie uitkomt?
De gevarieerde groep kwam tot artistieke impressies van een nieuwe choreografie van het landschap. Bijvoorbeeld met blokken snelgroeiende wilgen: het ene blok net afgezaagd, het andere pas uitgelopen en de volgende al wat meer op jaren. Elk jaar ziet het er anders uit omdat er in wordt gewerkt. ‘We moeten echter niet vervallen in energ…