Waar wonen wij mensen graag, en waarom juist daar? In het tijdschrift Tirade (januari 2010) gaat Koen Hilberdink in op twee recente publicaties rond deze vraag. De meeste Nederlandse huiseigenaren zouden het liefst verkassen naar een dorp, als de omstandigheden dat toelieten, zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis. Natuurschoon, rust en gunstige vastgoedprijzen zijn factoren die meespelen.
Eind 2009 verscheen ook de bundel Waarom mensen in de stad willen wonen 1200-2010. Dit boek behandelt de stedelijke cultuur vanaf de Middeleeuwen tot nu. De zonnige kanten van het leven in de stad krijgen veel aandacht. Door de jaren heen is de stad altijd een schuilplaats, een marktplaats en een motor van maatschappelijke ontplooiing geweest. Je komt er eerder in aanraking met nieuwe, …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden