Inmiddels is Poortinga nauw betrokken bij de ‘doorstart’ van Blauwestad. De zorg voor de ontwikkeling van het gebied wordt niet langer gedeeld met bouwbedrijven maar is sinds kort geheel in handen van de provincie en de nieuwe gemeente Oldambt (voorheen Reiderland, Scheemda en Winschoten). Wat zo’n negen jaar geleden bijna idealistisch begon als ‘publiek-private samenwerking’ (PPS), eindigde in flinke bonje tussen de overheden en projectontwikkelaars. Door de stagnerende grondverkoop werden de belangen steeds tegengestelder: de ruimte goed inrichten versus geld verdienen. Trokken eind 2007 Ballast Nedam en BAM zich al terug uit het project, per 1 januari van dit jaar hield ook Koop Holding het voor gezien. Door het ontbinden van de overeenkomst met Koop, moet de provincie Groningen bijn…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.