Hendrik Oosterveld neemt afscheid als directeur Noord bij het ministerie van LNV. Rondtoerend met Noorderbreedte vertelt de Drentse boerenzoon over zijn ervaringen.

In het Nationaal Park Drentse Aa, op een brug over het Oude Molense Diep, moet hij even slikken. Hendrik Oosterveld heeft nog niet beklemtoond hoe goed de samenwerking met de lokale boeren verliep toen dit beek- en esdorpenlandschap een nationaal park werd, of een wandelaar met gegroefd gelaat spreekt hem aan. De man blijkt een van de agrariërs in kwestie te zijn. ‘Weggepest’ is hij door het Nationale Park. En zijn zoon boert nu noodgedwongen in Groningen, verzekert de man zodra hij verneemt dat Oosterveld in Noord-Nederland het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vertegenwoordigt. Toch toont de ex-boer ook begrip voor het onomkeerbare feit dat het mooie gebied nu een Nationaal Park is. Hij geniet immers zelf ook van het landschap. Even later, bij het Balloërveld, …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden