Wonderboom, een jeugdtheaterschool op het Noord-Groningse platteland, bestaat tien jaar en speelt een voorstelling in middeleeuwse kerken op het Hogeland. ‘Wat zegt zo’n gebouw je, als je niet religieus bent opgevoed?’

‘Het begon tien jaar geleden met een musical op de basisschool in Eenrum, waarbij ik als hulpouder was betrokken’, vertelt Pauline Kamerman, medeoprichter en artistiek leider van Wonderboom. ‘Daardoor ontdekte ik wat het betekent om met kinderen te werken.’ Pauline had net haar opleiding voor amateurtheaterregisseur in Groningen afgerond. Ze ontdekte hoe weinig cultureels er op het Hogeland te doen was voor kinderen en jongeren. ‘Met een heleboel vrijwilligers organiseerden we daarom een workshop in cultureel centrum ’t Marnehoes in Wehe-Den Hoorn. Er kwamen dertig kinderen op af, een groot succes.’ Zo ontstond het plan om een stichting voor kindertoneel op te richten, die al snel Jeugdtheaterschool Wonderboom ging heten. De naam heeft een dubbele betekenis, vertelt Kamerman. ‘Het wonde…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden