Dat er uit verveling mooie, onverwachte dingen kunnen ontstaan, heeft Ton Broekhuis bewezen met zijn onvergetelijke foto’s van de landschappen van Noord- en Oost-Groningen. Deze contreien, waar hij verzeild was geraakt door de liefde, vond hij eigenlijk oneindig saai en maatschappelijk niet relevant. Uit landerigheid richtte hij zijn lens toch op de weidse akkers en wolkenluchten. Gelukkig maar. Zie de pagina’s 12-27 in dit vakantienummer.
De waarde van ‘lege’ uren is slechts één aspect van de ‘innerlijke’ tijd waarover Joke Hermsen schrijft. Ze heeft het dan niet over de tijd die vliegt, dringt en drukt, maar over tijd als iets letterlijk voortdurends. De tijd die maakt dat een mens steeds in wording is – ‘en precies dat maakt zijn mens-zijn uit’. De tijd, kortom, die steeds de mogelij…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden