Benoem in de komende kabinetsperiode één beheerder voor de Waddenzee die de natuurwaarden als een leeuw bewaakt, vindt Margreeth de Boer, voorzitter van de Raad voor de Wadden. Douwe Hollenga, voorzitter van de Beheerraad, acht het luchtfietserij.

‘Iedereen die bezig is met de Waddenzee bezig is, heeft goede bedoelingen, toont grote inzet en heeft veel affiniteit met het gebied. Daar ligt het niet aan.’ Met de individuele koorleden is kortom niets mis maar waar is de dirigent? Margreeth de Boer, voorzitter van de Raad voor de Wadden, heeft zorgen over het gebrek aan stuurkracht in de Waddenregio met zijn vele ‘grote en conflicterende belangen’: biodiversiteit, visserij, gasboringen, toerisme, veiligheid. ‘Wie iets wil met de Waddenzee moet lang en met veel partijen overleggen. De kwaliteit van het gebied is uiterst kwetsbaar en heeft intense aandacht nodig.’ De Boers advies: benoem één beheerder die in de eerste plaats de natuurwaarden in het gebied als een leeuw bewaakt. ‘Het zou mooi zijn als daar in de komende kabinetsperiode …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.