Vooral de buizerd, bruine kiekendief en havik zijn de klos. De moordenaars hanteren verschillende methoden. Ze werken met gif, gooien nesten met eieren of jongen uit bomen, vernielen eieren of halen die uit, doorzeven nesten met een schot hagel en zagen nestbomen om. De Friese Milieu Federatie stelt dat de aantallen in werkelijkheid veel hoger moeten zijn. Niet heel Friesland is onderzocht en ook wordt niet van elk incident een melding gedaan. Hoe dan ook: met dit aantal van meer dan honderd staat Friesland boven aan de lijst van meest roofvogelonvriendelijke provincies.
Hoe kan dit? Wie wil deze majestueuze vogels nu stelselmatig ombrengen? Wat doen die roofvogels dan verkeerd? En hoe kan het dat we hier ineens over horen? Na even speuren op het internet blijkt dat het doden van roofv…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden