Een lofzang op een fraai landschap. Wie gaat dat lezen? Leuk voor de liefhebber, voor bewoners van die streek of als je een been gebroken hebt. Wanneer de aanbidding mooi opgeschreven is, maakt die kans op mijn aandacht in de avonduren. Voor ’s winters dus als het vroeg donker wordt. Middag-Humsterland – kroniek van een noordelijk landschap leek zo’n boek voor op de winterstapel. De vele prachtige foto’s vangen direct de aandacht en maken de eerste kennismaking tot een feest. De letters stralen rust uit: vanaf de dikke gladde bladzijden, omkleed met brede witte randen wachten ze geduldig tot ze de aandacht krijgen. Of niet. Het boek begint een beetje ronkend met inleidingen van Douwe Hollenga en samensteller Wim Boetze. Ja ja, Middag-Humsterland is echt bijzonder met die oeroude wierden…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.