Al die tafels staan op punten waar het goed rusten is. Het uitzicht is er mooi en wordt vaak uitgelegd door een infopaneel met plattegrond. De rustpunten lijken allemaal op elkaar. Hetzelfde ruw geschaafde meubilair, de afvalbak, het gemaaide gras en de nonchalant verspreide keien die iets van een territorium moeten suggereren. Het geheel drukt landelijkheid uit in een landelijke omgeving. Het concept werkt overal waar maar natuur en boerenland is. In een industrielandschap begint het te wringen. De tafel op de foto staat aan de rand van de gasopslag Langelo in Drenthe. Een mooi punt om de onbegrijpelijke techniek van het gas opslaan te bekijken. Maar het lijkt alsof de vertrouwde stoffering, de ruwe planken, de keien en het struweel hier niet passen. Alsof voor het anders zo landelijke…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.