De eerste uitbreiding dateert van 2000. Skets stelde voor om de benodigde drie extra klaslokalen niet aan het monumentale gebouw vast te knopen, maar verdiept aan te leggen in de openbare groenzone vóór de school, onder een gebogen grasdak. Het groene gevoel en de speelruimte bleven door deze konijnenholoplossing in stand.
In 2006 volgde een nieuwe uitbreiding, dit keer in de vorm van een speellokaal voor de jongste leerlingen annex vergader- en cursuslocatie voor buurtbewoners.
Dit ‘paviljoen’ werd uitgevoerd in glas en hout, mede om het monument zo min mogelijk aan het zicht te onttrekken.
Al snel kwam de sterk groeiende school opnieuw in ruimtenood. De enige manier om op deze plaats nóg een gebouw kwijt te kunnen, was bouwen op stalen poten, over de groene heuvel heen. Afgelopen voorjaar is deze opvallende laatste uitbreiding in gebruik genomen. De houten gevelbekleding verwijst naar de goederenwagons die passeren op het naastgelegen spoor. Door de langgerekte lage ramen in de ‘spoorgevel’ kunnen de kinderen vanachter hun tafeltjes de trein voorbij zien rijden. Aan de achterzijde kwam een extra plein met houten klimtoestellen waarvan ook de buurtjeugd gebruik kan maken.