De crisis op de woningmarkt leert dat we toe moeten naar kleinere, flexibele plannen in gewilde omgevingen, schrijft het kwaliteitsteam van de regio Groningen-Assen in een aantal adviezen aan de betrokken bestuurders. Noorderbreedte vroeg team-lid Han Michel om een toelichting. ‘De tijd dat je als overheid kon zeggen: we gaan de mensen dáárheen sturen, en dat ze dan ook dáárheen gingen, is voorbij.’

‘Ik geloof echt in de kracht van de regio Assen-Groningen’, zegt Han Michel op de boot van onder meer de Groningse welstandscommissie, waarmee hij tweewekelijks vergadert. ‘Dat mooie landschap, die variatie aan dorpen en overal de rugdekking van de stad Groningen. Want wat Parijs is voor Frankrijk, is de stad Groningen voor de regio. Een echte stad met cultuur en veel hoogwaardige werkgelegenheid, vooral in de sfeer van overheid, wetenschap en zorg. Sectoren waarin het vaak wat ontspannener toegaat dan in het keihard concurrende internationale bedrijfsleven zoals je dat vindt in het Westen. Die ontspannen mentaliteit, die is hier voelbaar. En dan komt straks ook nog die tram, waarmee je zo de regio in kunt, en vice versa.’

Michel, al zijn hele leven bezig met woningbouw, tegenwoordig …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.